Robotterne er kommet!

Tænker du over, hvor ofte du egentlig er i kontakt med softwarerobotter i din hverdag? Det er du f.eks. når du shopper på nettet, og en chatbot skriver og spørger, om der er noget, den kan hjælpe dig med. Eller når du får en notifikation på din telefon om, at du snart har en aftale hos f.eks. lægen, tandlægen eller frisøren.

Den type af softwarerobotter har vi for længst vænnet os til, og mange af os tænker ikke engang længere over, at det faktisk er en robot, vi interagerer med.

Men hvad med softwarerobotter i sundhedsvæsenet? Det kan umiddelbart lyde koldt i en verden, der har så stort et fokus på varme hænder. Men fakta er, at robotterne vinder større og større indpas på Region Nordjyllands hospitaler. Men hvad forventer vi af softwarerobotterne? Hvad kan vi bruge dem til? Hvordan opstår behovet for dem? Og hvordan kan de være med til at skabe værdi for patienter og medarbejdere? 

Det skal vi tale om i denne podcast, hvor vi har besøg af Line Hundebøl Nielsen, der er vicechefjordemoder på Fødegangen på Aalborg Universitetshospital og Annemarie Lomartire, der er vicekontorchef i Region Nordjyllands it-afdeling. De gør de os klogere på, hvordan der konkret arbejdes med softwarerobotter og digital værdiskabelse i Region Nordjylland.

Juni 2021